NIEUWS

2024

13-05-'24

Dit jaar exposeer ik tijdens de Pinksterdagen op het Kunst Makkum Art . In december hoorde ik dat ik geselecteerd was voor dit tweejaarlijkse festival, samen met nog zo'n 70 kunstenaars. Een hele eer!


2022

25-03-'22

Het is gelukt! In de maanden juni, juli en augustus exposeer ik mee in een groepsexpositie in mijn oude woonplaats Metslawier. De expositie heeft als thema Vlas en is onderdeel van de vlasroute 'Follow the Blue Line' 

31-01'22

Agelopen zondag samen met mijn kleindochter onze gezamenlijke expositie "Kinderen zijn de Toekomst" ingericht. De expositie is een onderdeel van de Raamexpositie Korrezon in Groningen en is de hele maand februari te bezichtigen. Wandel door de wijk en geniet van de kunstcreaties van wijkbewoners jong & oud. Voor meer informatie: www.floreshuis.nl

2021

Raamexpositie Groningen

Expositie Bergen Noord Holland 2020

Yesss, het kan toch!!!

Ondanks het cancelen van de Kunst10daagse in Bergen exposeer ik op persoonlijke titel bij slijterij Scholten, Dorpsstraat 5 tijdens winkeluren.

De expositie is te zien van 9 t/m 17 oktober.


Helaas!!! 

Door de verscherpte maatregelen van het kabinet wegens dreiging van een tweede coronagolf is op het allerlaatste moment de Kunst10daagse in Bergen gecanceld. Een teleurstelling voor de bijna 200 kunstenaars, inclusief mijn persoon, de organisatie en natuurlijk de vele kunstliefhebbers!

Hopen nu op betere tijden!

Kunstenaars ontmoeten elkaar

3 februari 2020

Een keer per maand ontmoeten kunstenaars uit Friesland elkaar op maandagochtend in Emmastate te Leeuwarden. Een gezellig, laagdrempelig samenzijn waar gesprekjes plaats vinden en ervaringen gedeeld worden. 

Afgelopen maandag was mijn eerste kennismaking en het smaakt naar meer!

Klik hier en begin te typen. Aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

Klik hier en begin te typen. Veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui.

SLIKWERK ATELIER ROUTE op en om 't Bildt

28 en 29 december 2019 van 13.00 tot 17.00 uur.

Van harte welkom op de Tsjerkeleane 2 in Engelum!!!          

Voor meer informatie www.slikwerk.nl

WORKSHOP MITZY RENOOY

5 Daagse workshop bij Galerie Bonnard in Nuenen met Mitzy Renooy in november.

Vijf dagen lang ongestoord ondergedompeld in de verf. Het was inspirerend en leerzaam. Mitzy geeft op een ontspannen, prettige manier les. Aan bod kwamen stilleven, model, kleurtheorie, landschap en vrij werk.


KUNST 10 DAAGSE BERGEN

Van 18 t/m 27 oktober zijn mijn schilderijen te zien in slijterij Scholten in Bergen tijdens de kunst10daagse. Gisteren de expositieplek ingericht. Vandaag vrijdag - 18 oktober - de opening!!! voor meer informatie: www.dekunst10daagse.nl


GALERIE WESTERKADE

Nu te zien mijn bijdrage aan het  'Nice Price festival' bij Galerie Westerkade in Leeuwarden t/m 27 oktober 2019.

Nu te zien: 'Kunstenaar laat je toekomst zien' in Galerie Westerkade, Leeuwarden. Van 15 maart t/m 27 oktober 2019 op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

EXPOSITIE NOORD9 FABRIEK RIED

Op zondag 9 september is de expositie van NOORD9 geopend in FabriekRied. Een mooie locatie in het Noordwesten van Friesland. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en is te zien t/m 28 oktober. 

Expositie NOORD9 in Fabriek Ried. Te zien van 7 september t/m 28 oktober 2018. 

Opening zondag 9 september om 15.00 uur. Je bent van harte welkom!

ZOMER SLIKWERK ATELIER ROUTE

zaterdag / zondag  7 en 8 juli Slikwerk atelierroute!!! in noord-west Friesland      nummer 29 op de flyer

Nieuwsgierig??? kom langs om een kijkje te nemen! Tsjerkeleane 2 in Engelum 

GALERIE WESTERKADE

Nu te zien bij galerie Westerkade in Leeuwarden in expositie 'Kunstenaar laat je kunsten zien' juli 2018

EXPOSITIE NOORD9 KUNSTENCENTRUM RODEN

Zaterdag 26 mei 2018 om 16.00 uur..... opening expositie NOORD9 GESCHILDERD LEVEN In kunstencentrum K38 te Roden, Drenthe. De expositie is te zien tot zondag 17 juni.

Een geslaagde opening van expositie 'Geschilderd Leven' van schildersgroep NOORD9 in kunstencentrum K38 te Roden (Drenthe). Met muzikale begeleiding van Evert van Loon, sopraan saxofoon en Mona Moog, harp. De expositie is t/m 17 juni te bezichtigen van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

8 werken van mijn hand zijn in deze expositie opgenomen.

Galerie Westerkade, expositie 'Kunstenaar laat je kunsten zien' 

Mijn eerste paneeltje verkocht! april 2018

AERDENPLAATS 't Bildt

Aerden Plaats Oude Bildtzijl

Voorproefje op de atelierroute SLIKWERK in december. Van de deelnemende kunstenaars Slikwerk atelierroute plus in december 2017 hangt er per deelnemer een werk in de Aerdenplaats op de Oude Bildtdijk op Het Bildt. Voor meer informatie: www.aerdenplaats.nl


HUISARTSEN PRAKTIJK MARSUM

Mini expositie huisartsenpraktijk Nij Franjum in Marsum

En daar ging de bel. De huisarts op de stoep. Of ik wilde exposeren in de wachtkamer van de huisartsen praktijk. Dat wilde ik wel en zo gezegd zo gedaan. Van september tot eind december hangen er 3 werken in de wachtruimte!

UITMARKT LEEUWARDEN

Op zondag 3 september met een lekker zonnetje achter mijn stand voor die dag op de Uitmarkt van Leeuwarden. Gezellige drukte, leuke gesprekken en positieve reacties op mijn werk. En....... belangstelling voor de schilderlessen in Atelier Engelum! Kortom: een geslaagde dag

EXPOSITIE VERFSTREEK IN BEWEGING METSLAWIER

                                                                        Artikel in de Dockumer Courant

30 juni 2017

Een geslaagde opening van expositie 'Verfstreek in Beweging' in het kerkje van Metslawier!!! Positieve reacties ontvangen op mijn werk!!!

28 juni 2017

Expostie 'Verfstreek in Beweging' in het kerkje van Metslawier ingericht. Het is bijna zover. Vrijdag 30 juni om 16.00 uur de opening!!!


13-12-2016

Expositie NOORD9 UMCG Groningen27-09-2016                          

Op 1 oktober om 10.30 uur opent de 1ste expositie van schildergroep NOORD9 in De Hege Stins, Torenlaan 12-14 Eastermar waar ik deel van uit maak. Te zien zijn figuratieve schilderijen van 9 schilders met onder andere portretten, landschappen en stillevens. De expositie duurt tot 6 januari 2017. Voor openingstijden en meer info kijk op https://www.eastermar.nl16-07-2016

Artikel Johannes Dollen

Ook vandaag kunt u weer genieten van een zeer boeiende en bijzondere Midzomer-expositie. Op deze heerlijke zomerse zaterdag, zijn wij geopend van 10 tot 16.00 uur. In onze galerie aan de Tolgaarde in ‪Wierden‬ kunt u zich laven.... aan vele vormen van kunst. Trefwoorden: boeiend, krachtig, kleur, herkenbaar, essentie en atmosfeer!! Een ieder is van harte welkom; de entree is vrij! En bovenal, de werken van studenten (zie foto Wilma Lanser) en docenten van De Foudgumse School hangen te popelen om door u bewonderd te worden!

                            


8-7-2016                          

Expositie kerk EngelumTwee jaar geleden kregen wij, Nelleke en Wilma, het idee om samen een expositie te houden in het kerkje van Engelum, op de plek die voor ons beide zo inspirerend en dierbaar is. Het huis achter de kerk wordt nu bewoond door Wilma en is in het verleden bewoond geweest door Nelleke. Voor ons allebei is het zicht op de kerk een vertrouwd beeld.

Nelleke van Heiningen, 'Linde in beeld' beeldend werk. Van 1980-1994 heb ik met mijn gezin in het huis achter de kerk gewoond. Mijn man Herman Stoel (1936-1986) was kunstschilder en liet zich inspireren door de omgeving, ook de kerk. Voor mij was de kerk een baken op de terp, een plek van serene stilte met de beierende klokken, een zo  vertrouwd geluid, als een kloppend hart. Elk voorjaar kleurde het speenkruid de terp geel, de kleur van hoop en een nieuw begin. Nu keer ik terug en neem herinnering mee, een schilderij van Herman met de lindebomen om de kerk. Geïnspireerd door dit schilderij is mijn nieuwe werk 'Linde in beeld' ontstaan. De bladeren van de zomer en herfst van de linden en de steentjes van het pad rondom de kerk heb ik verzameld en in mijn werk vormgegeven. Het zijn muur-sieraden geworden, verstilde beelden uit de dynamiek van de natuur. Een beeldvorm met mijn herinneringen aan deze mooie en bijzondere plek. Sinds 2005 exposeer ik in Haarlem en omgeving.

nellekevanheiningen@gmail.comWilma Lanser, 'Dicht bij mij' figuratieve schilderijen.

Sinds de zomer van 1994 wonen wij in het huis achter de kerk. Een bijzondere, fijne plek om te wonen. Het dagelijkse uitzicht op het kerkje in alle seizoenen is een geliefd en vertrouwd beeld. Het voelt als een voorrecht om samen met Nelleke te mogen exposeren in de kerk.

'Dicht bij mij' is een verzameling van schilderijen waarin figuren in een ruimte centraal staan. De beelden zijn intuïtief gekozen. Meestal zijn het figuren die met iets bezig zijn, verstild in het moment. Sommige beelden draag ik al jaren op mijn netvlies, anderen zijn nieuw.

Het beeld van St. Christoffel, waaraan de kerk van Engelum gewijd is, is zo'n beeld dat ik al jaren bij mij draag. Ik heb een schilderij gemaakt van dit beeld uit de 15de eeuw van Christoffel dat ik tegenkwam bij een expositie van Middeleeuwse beelden in een kerk in de Jura. Het beeld staat nu in musée des beaux-arts de Dole, Frankrijk.

Het verhaal van Christoffer gaat over mensen die onderweg zijn op zoek naar hun bestemming. Het veranderingsproces, de levensweg is een reis die voor iedereen geldt. Mijn figuren in de ruimte sluiten daar bij aan en staan 'dicht bij mij'.